Ir al contenido principal

Muros verds

Una idea gairebé tan antiga com les ciutats ...
Murs verds: Funciona o són una simple moda passatgera?

Mentre que les ciutats i edificis de tot el món estan sent cobertes en color verd, fem una ullada al fenomen dels murs verds. El primer exemple de parets de color verd es pot trobar en els Jardins Penjants de Babilònia, encara que pot haver-hi hagut més jardins al sostre de parets verdes. Més tard, des d'Escandinàvia al Japó, nombroses civilitzacions van utilitzar plantes enfiladisses per cobrir edificis, de manera que el que ara es diu 'façanes verds'.
Les façanes verdes eren molt importants en l'art i l'artesania i dels moviments de la modernitat a Europa. Per exemple, en el començament del segle XX, el moviment del 'Jugendstil' utilitza plantes enfiladisses (Parthenocissus tricuspidata) en els edificis per fer una transició sense problemes entre la casa i el jardí. A Anglaterra, el moviment Garden City va mostrar grans exemples de façanes verdes.
William Robinson i Gertrude Jekyll dissenyats a l'aire lliure amb vegetació parets de roca utilitzats per a la detecció i els límits en els jardins. Encara es poden veure exemples d'aquest tipus a Griftpark (Ultrecht, Països Baixos). L'ús de plantes enfiladisses declinar en els anys 30, a causa de les noves tècniques de construcció i la preocupació de la gent sobre les possibles conseqüències sobre l'estabilitat de la paret.
Patrick Blanc, un botànic francès, s'observa com els primers a dissenyar el patró de "moderna" de parets de color verd, amb un sistema hidropònic complet, un mitjà inert i nombroses espècies exòtiques. La seva primera paret verda és el Museu de Ciència i Indústria.
Parets verdes a Amèrica del Nord
Els murs verds sempre han estat menys comuns a Amèrica del Nord. Avui dia, el que anomenem "jardins verticals" sembla primer haver estat teoritzat als EUA el 1937 per Stanley White Hart que és anterior a l'obra de Patrick Blanc a França. Les seves teories estan sent utilitzats una vegada més pels estudiants de la Universitat d'Illinois a Urbana-Champaign.
Què és un mur verd?
Anem a centrar-nos en les parets de vida, també anomenats 'biowalls ", jardins verticals" o "Vertical Vegetació Parets Complex' (VCW). La forma més senzilla és imaginar-lo com un penya-segat: el medi sintètic és la interfície a la qual les espècies de plantes que creixen penya-segats poden penjar-se. El sistema hidropònic s'utilitza sovint per crear una successió de períodes secs i els humits.
Les parets actives o murs verds s'uneixen al sistema de circulació d'aire de la construcció. Uns ventiladors bufen aire a través de la paret i després aquesta és recirculada a través de l'edifici. Algunes parets actives tenen superfícies vidriades perquè els efectes dels fluxos d'aire siguin més predictibles. Les 'parets inactives' o 'passives' no tenen circulació d'aire mecanitzada. En comptes d'això, estan obertes per a promoure, en la mesura del possible, la lliure circulació de l'aire.
Les parets de cultiu són una forma d'agricultura urbana o jardineria urbana. Solen escometre com un treball artístic per la seva bellesa. De vegades serveix per ajudar a la cura de la síndrome de l'edifici malalt, i en qualsevol cas, incrementar els nivells d'oxigen en l'aire de recirculació.
També és un mitjà de reutilització de l'aigua, almenys de l'aigua utilitària. Les plantes poden purificar l'aigua contaminada (aigua grisa) per digestió dels nutrients dissolts. Els bacteris mineralitzen els components orgànics per fer-los disponibles per a les plantes.
Les parets de cultiu són molt pràctiques per a ciutats, especialment en àrees verticals. També per a àrees àrides, ja que l'aigua de circulació a la paret vertical és menys evaporable que en jardins horitzontals. En àrees àrides i caloroses, aquestes parets poden formar part de les parets externes d'un edifici, i poder refrescar.
Un dels moments més importants en el procés de disseny d'una paret verda és l'elecció de les espècies: cal triar les plantes que creixeran recta i tindran un bell fullatge inferior, ja que es poden veure des de baix. Les primeres parets vives utilitzen plantes tropicals però l'elecció és ara molt més gran. Com les parets verdes més recents creen patrons de bellesa, que s'està convertint en un nou art urbà.
Per què les parets verdes?
Tenen múltiples impactes en les ciutats i els ciutadans, sinó que protegeixen els edificis dels efectes dels elements naturals, sinó que són la introducció de més jardins en zones urbanes i que fins i tot es pot utilitzar per conrear verdures!
Sota l'exposició al sol, una paret nua contribuirà a la conducció de la calor a l'interior de l'edifici, de manera que l'augment de temperatura de l'edifici interior, i que contribueix a l'efecte urbà "illa de calor". Però les parets verdes, on les fulles de les plantes perden aigua a través de l'evapotranspiració, baixen les temperatures de l'aire i d'edificis circumdants. Parets verdes també deprimeixen les ciutats de temperatura-que creen un microclima.
L'Institut de Tecnologia de Tòquio va demostrar que les parets verdes redueixen la pèrdua d'energia dels edificis. També impedeixen la creació de pols urbà (en part degut a l'efecte del vent sobre edificis) i absorbeixen les partícules de metalls pesats de l'atmosfera.
No obstant això, la primera conseqüència de parets vives és la creació de nous espais verds a les ciutats, on l'espai disponible és escassa.
Els murs verds segueixen sent els nouvinguts en l'arquitectura del paisatge, i la innovació és ràpida. Ells estan envaint llocs nous cada dia. En els ponts i camins, que poden cobrir les estructures de formigó lletges o en descomposició, com en la Ciutat de Mèxic.
Cada país inventa noves solucions per respondre als seus propis problemes particulars. A Canadà, on els hiverns són molt llargs, els murs verds s'instal·len dins dels edificis per ajudar a compensar el SAD (Trastorn Afectiu Estacional).Tags: 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Cómo hacer un molde para una llave

Los moldes de llave son una de las herramientas utilizadas para hacer un duplicado. Estos moldes se hacen de manera casera y luego se llevan a la ferretería, donde se realizará el duplicado tomando en cuenta este molde.
Los moldes de llave son sencillos de realizar, y no es necesario ser un experto en manualidad o un cerrajero con experiencia para poderlo hacer. Lo mejor de todo, es que no es necesario tener productos costosos o algún tipo de producto especial, que se pueda utilizar para esto. Con artículos caseros se puede hacer sin problemas. Molde con jabón de bañoLos moldes realizados con el jabón utilizado para lavar el cuerpo son los más habituales. Esta técnica no implica ninguna ciencia extraña y se puede realizar en cualquier momento. Lo mejor de todo, es que no es necesario comprar productos especiales para realizar el molde.
La persona solo necesita un jabón de tocador y la llave que desea duplicar. Se presiona la llave contra el jabón, hasta hacer que este tenga la forma de l…

Formacion Universtaria

Formación Universitaria es un centro privado conformado por más de 150 profesionales capacitados para la impartición de cursos de corta duración y gran calidad. En este artículo mencionaremos algunos de los cursos enfocados en el área de electricidad: Automatismo con Control Programable: Mediante este curso el alumno obtendrá formación especializada en la materia, a su vez, la capacidad de realzar la ejecución y el diseño de las instalaciones automatizadas mediante la presentación de documentación y mantenimiento. Asimismo, podrá realizar la programación de autómatas en conjunto a su aplicación en los procesos industriales para la organización de plantas, procesos industriales y supervisión de plantas. Electricista de Mantenimiento: El objetivo de este curso de Formación Universitaria es formar mecánicos electricistas de mantenimiento, dotados de conocimientos tecnológicos y habilidades operativas propias de la ocupación, a la vez de servicios técnicos y procesos productivos polivalente…

Herramientas para instalar un buzón

Instalar un buzón es una tarea sencilla, siempre y cuando se tengan las herramientas necesarias, a continuación te daremos una lista de lo que necesitarás (si no quieres llamar a un cerrajero): Taladro: si tienes un buzón de pared, el taladro se convertirá en un gran aliado ya que deberás realizar los agujeros en donde irán los tacos y los tornillos que trae frecuentemente la caja donde viene empacado. Nivelador: este instrumento se usa comúnmente en trabajos de construcción, en esta ocasión será útil para evitar que el buzón quede torcido. Un mazo: Es importante aclarar que este es fundamental para instalar buzones en tierra, debido a que esta herramienta se caracteriza por tener una forma similar a la del martillo, con algunas diferencias, ya que es más pesado y el material con el que está hecho el extremo, es decir, con el que se golpea, es menos rígido. Dentro de los materiales más comunes para la punta del mazo podemos encontrar madera, plástico y caucho o goma. Martillo: es indispen…